El dilema del Tigre Blanco

FITXA
=====
Títol: El dilema del Tigre Blanco
Autor: Carlos Salem
Il·lustrador: -
Edició: Edebé, 2014
Edat: 10
Temàtica:


RESSENYA
=========
Tercer lliurament del “Tigre Blanco”, fantàstica saga plena d’aventures. Carlos Salem ha fet que els seus lectors creixin tal com ho fan els seus personatges. La seva narrativa s’ha fet més exigent i demana un punt més del lector que de ben segur, si ha llegit les dues darreres aventures, està àvid de saber què passa amb els seus protagonistes. El llibre compta, a més, amb força més pàgines que els seus predecesors.

Salem aquesta vegada dóna més protagonisme a un personatge en teoria secundari com és Hui Ying que comparteix protagonisme amb Nahuel, el noi al qual seguim des del primer llibre i que intenta esbrinar qui era el seu pare, l’anomenat Tigre Blanco, i el que s’ha fet d’ell. Cada capítol es reparteix entre aquests dos personatges explicats en primera persona fent que, com sempre, la lectura resulti molt àgil.

Els personatges creixen i ja no són els nens que eren, ara s’enfronten a reptes també importants com ara un neguit que s’assembla molt a ...l’amor. Història que té els seus fonaments en la novel•la de misteri, d’espies i d’acció, així com en el cinema, acompanyada d’uns quants objectes i personatges dignes de qualsevol història de James Bond. El llibre no està exempt també de crítica social, ja que ens mostra diverses problemàtiques com ara les màfies o la necessitat de segones oportunitats.

Carlos Salem sembla que estigui connectat a la ment d’un jove de tretze anys. El que semblava que seria una trilogia pot convertir-se en una saga de...quants llibres? Els esperem!

No hay comentarios: