En qué piensa una cabeza recién cortada

FITXA
=====
Títol: En qué piensa una cabeza recién cortada
Autor: Juan Carlos Quezadas
Il·lustrador: Carla Besora
Edició: A buen paso, 2014
Edat: 12
Temàtica:


RESSENYA
=========
Yang Pu ens narra la seva particular història des del seu naixement en temps del malvat rei Qui Shihuang. Realitat i ficció es barregen per crear una brillant obra difícil d’encasellar per a un lector determinat en relació a la seva edat. I això la fa prodigiosa, inquietant i universal, aspecte que A buen paso aconsegueix amb bona part del seu catàleg. I és que les persones som moltes coses a la vegada i dintre nostre podem tenir gustos, sensibilitats i expectatives diferents depenent del nostre creixement personal.

L’obra del mexicà Quezadas aporta tot això en un fantàstic exercici narratiu ple de recursos i giragonses. Estranys personatges que beuen del món mitològic, situacions tràgiques i còmiques al mateix temps. Humanitat, filosofia, respecte a la natura, equilibri entre el bé i el mal, lluita contra les nostres pors, conte clàssic, història de la Xina,...tot i té cabuda en aquest llibre que és també un sentit homenatge a la figura del narrador i escriptor de contes.

El llibre no s’explica sense les il•lustracions de la Carla Besora, plenes d’una misteriosa especial sensibilitat, que ajuden a potenciar les característiques abans esmentades. L’edició d’A buen paso respon una vegada més a una cura molt respectuosa dels acabats, el paper, les tintes i, per descomptat, del text i les imatges.

No hay comentarios: