El sabre de Serapió

FITXA
=====
Títol: El sabre de Serapió
Autor: Josep Lluís Badal
Il·lustrador: Jordi Lafebre
Edició: Barcelona: La Galera, 2014
Edat: a partir de 9 anys
Temàtica: aventures


RESSENYA
=========
Josep Lluís Badal, -que tot just acaba de publicar la imponent novel•la juvenil Els Llibres d’A-, ens torna a obsequiar amb una nova entrega de les aventures de Jan Plata, la segona, després de guanyar el premi Folch i Torres l’any 2013 amb La Crida dels pirates.

En aquesta ocasió en Jan Plata (traducció literal de John Silver, el llegendari protagonista de l’Illa del Tresor) continua les seves aventures a bord del vaixell Estrella del Mar.

Aquesta història, adequada per a tots els públics a partir de 8 o 9 anys, i escrita en un català molt ric en vocabulari, que sovint trobem a faltar a la literatura infantil, i en estil viu i àgil, ens atrapa en un univers ple de pirates i personatges fantàstics, ben dibuixats, que acompanyen en Jan en les seves aventures. Ens trobem davant d’un text ple de referències literàries, històriques i cinematogràfiques que ens conviden a investigar sobre personatges com Leonardo, Ahabba, Isop, etc...

Les il•lustracions d’en Jordi Lafebre que fa caricatures, més que dibuixar, els protagonistes, hi afegeixen un toc d’humor molt ben trobat a la història.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Molt guai el llibre