Don Quijote

FITXA
=====
Títol: Don Quijote
Autor: Flix
Il·lustrador: Flix
Edició: Dibbuks, 2014
Edat: a partir de 12
Temàtica:


RESSENYA
=========
Dibbuks amplia la seva acurada selecció que, tant de bo, vagi creixent iens regala aquesta fantàstica adaptació de l’obra de Cervantes del dibuixant i guionista alemany Flix, plena d’homenatges a l’obra original. El còmic és un recull de les pàgines que van aparèixer a dos diaris alemanys agrupades en aquest llibre.

El Quixot és ara Alonso Quijano, un avi que lluita per una causa, intentar que no construeixin un parc eòlic al seu poble Tobosow a sobre, o a lloms, de la seva bicicleta.

Quijano viu al seu món particular, per una causa plena de tendresa i ferotge realisme que no descobrirem aquí. El nostre protagonista es trobarà en el camí amb Robin, un particular Sancho Panza ,que ens recordarà que imaginar a tota costa no és cap delicte, sinó, una opció de vida. La relació entre aquests dos personatges, i la mare d’en Robin, aporta a l’obra un gran pes còmic i dramàtic alhora.

Obra màgica, tràgica, tendre, divertida i fascinant que es va guanyant al lector pas a pas. Molts són els missatges que se’n deriven, com ara, la lluita pels ideals, el dret a imaginar, el diàleg intergeneracional, etc, tal com feia el clàssic de Cervantes.

No deixeu de llegir aquest còmic per res del món!

No hay comentarios: