Sherlock, Lupin i jo: La catedral de la por

FITXA
=====
Títol: Sherlock, Lupin i jo: La catedral de la por
Autor: Irene Adler
Il·lustrador: Iacopo Bruno
Edició: Barcelona: Estrella Polar, 2013
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: misteri


RESSENYA
=========
Sherlock Holmes és un dels detectius de ficció més carismàtics. Tothom el coneix i molts hem gaudit de les seves aventures literàries, la seva intel•ligència i la seva particular manera de resoldre els casos més insospitats. L'escriptor escocès Sir Arthur Conan Doyle va crear aquest detectiu tan popular a finals dels segle XIX, en la mateixa època en què l'autor francès Maurice Leblanc va donar vida a un altre personatge amb marcada fama literària: Arsène Lupin, un lladre refinat i seductor que castiga els malvats com si fos una mena de Robin Hood.

Vet aquí que a algú se li va acudir que aquests dos herois coetanis, tan aparentment diferents, podrien encaixar en una mateixa història i es va entretenir a imaginar què hauria passat si haguessin coincidit en la seva adolescència. Per arrodonir-ho, va afegir un tercer ingredient a la fórmula: Irene Adler, un personatge femení que apareix en alguna de les obres de Sherlock Holmes. Qui millor que la dona que impressiona el detectiu anglès per completar un trio d'investigadors amb possibilitats de triangle amorós?

Aquests tres personatges són els protagonistes de Sherlock, Lupin i jo, una col•lecció de novel•les juvenils suposadament escrita per Irene Adler. Darrere el projecte trobem Alessandro Gatti (autor de la història) i Pierdomenico Baccalario (responsable de la idea). De fet, ja li pega que Baccalario, un dels autors italians de LIJ més reconeguts, hi estigui implicat; potser recordareu algun dels seus llibres, que hem ressenyat en aquest bloc: La veritable història del Capità Garfi o la saga de La botiga Battibaleno. Com en la novel•la del Capità Garfi, les històries que protagoniza el trio de detectius barregen amb gran encert personatges literaris amb esdeveniments històrics o personatges reals. A més, l'il•lustrador d'aquesta saga, Iacopo Bruno, també va treballar a La botiga Battibaleno.

La catedral de la por és la quarta novel•la de la col•lecció. Després de resoldre diferents misteris a Londres, els tres nois s'han de separar perquè la família de la Irene es trasllada a Normandia. Però una trobada amb una dona misteriosa i una sèrie de successos estranys faran que la noia demani ajut als seus amics. Poc temps els faltarà a Holmes i Lupin per tornar-se a reunir amb ella... A partir d'aquí, viuran una perillosa aventura que involucrarà un escriptor de prestigi i descobriran un secret que podria canviar el destí de França.

No hay comentarios: