Els Numerlis

FITXA
=====
Títol: Els Numerlis
Autor: William Joyce
Il·lustrador: William Joyce
Edició: Andana, 2015
Edat: de 6 a 11 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Els Numerlis és un llibre estrany. Per començar, cal mirar-se’l i llegir-lo “en vertical”. Així que... estireu els braços tot allò que la seva mida us en permeti i comenceu a deixar caure els fulls un a un.
Aquest conte ens situa en un món en blanc i negre. Un món on només hi ha números i més números. I el punt d’inflexió de la història apareix quan un petit grup de “Numerlis” (els habitants d’aquest món ple de números...) cansats de que tot el que els volta siguin només xifres, comencen a experimentar “físicament” amb els números: que si ara et trec un tros del tres i l’afegeixo al quatre, ara retallo un dos i amplio el vuit... i així, tallant i retallant, aconsegueixen crear “UNA LLETRA”. Tota una fita en un món que fins aleshores havia estat únicament numèric.
Estèticament és un àlbum amb un gust inequívoc a clàssic, però no a clàssic de la literatura... a clàssic del cinema. Es fullejar-lo i les referències a pel·lícules com ara Metròpolis de Fritz Lang arriben soles. També té una mica de gust a Burton (al Burton de La novia cadàver o de la Pesadilla antes de Navidad).
És un àlbum bonic de veure, especialment si tens un cor cinèfil.
També va acompanyat d’una APP que -he de confessar...- no he visionat.
Finalment, dir-vos que l’autor del llibre és el mateix de “Els fantàstics llibres voladors de Morris Lessmore”. Un àlbum -
aquest sí...- absolutament rodó, perquè aconsegueix transmetre un amor sincer i delicat, tant pel cinema com per la lectura (tot i que, en aquesta altra ocasió, l’àlbum no tenia gust a expressionisme alemany sinó a Buster Keaton adobat amb un polsim de Mary Poppins). Absolutament deliciós.

No hay comentarios: