A veure si m'atrapes

FITXA
=====
Títol: A veure si m'atrapes
Autor: Adrià Gòdia
Il·lustrador: Adrià Gòdia
Edició: Barcelona: Pagès editors, 2016
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: natura, pas del temps


RESSENYA
=========
Pagès editors ha reeditat aquest conte en un sol volum. En la edició anterior, de Edebé, va aparèixer en un format mes gran i amb un volum per cada estació de l’any. Ara, dintre de la col·lecció Nandubú, Pagès editors ha recuperat aquest bonic conte en un format més petit i editat en un sol volum, diferenciant cada estació en un capítol.
Aquest format més petit fa que les magnífiques il·lustracions perdin un xic, però guanya perquè sembla un llibres per nens més grans, un llibre perfecte per fer un pas del petit lector cap al llibre mes adult.

L’autor ens presenta el dia a dia de diferents animals del bosc i com els afecta el canvi d’estació. Cada estació pren com a protagonista diferents famílies d’animals, així, a la tardor coneixem com viuen les guilles o com afecta l’hivern als pardals.

Les il·lustracions son magnífiques, ens recorden als pintors impressionistes i també a Gustav Klimt, el bosc de la tardor es vertical, amb troncs que omplen la pàgina de colors taronges, marrons i grisos que va canviant de tonalitat pàgina rere pàgina fins arribar a l’hivern, on surt l’animal que ens transporta a la següent estació.

El text, escrit pel mateix il·lustrador, es curt, però crida l’atenció el vocabulari que utilitza, molt acurat i exacte, que sovint no ens trobem en contes infantils pels mes menuts, però que s’entén perfectament per context i ajuda a l’infant a ampliar i millorar el seu lèxic. Així, els pardals refilen o l’ametller es “mostra tot cofoi i engalanat”.

M’agrada A veure si m’atrapes d’Adrià Gòdia, les il·lustracions son màgnifiques i el text molt acurat. És un llibre que us recomano.

No hay comentarios: