La Pili i el ballet misteriós

FITXA
=====
Títol: La Pili i el ballet misteriós
Autor: Montserrat Roca i Reguant
Il·lustrador: Assumpció Reguant
Edició: El Cep i la Nansa, 2015
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: ballet


RESSENYA
=========
La Pili és una noia que no té interès per a res però tot canvia quan assisteix a un espectacle de ballet clàssic. Queda tant impressionada que s’apunta a classes de ballet i es converteix en la seva passió. Aprèn ràpid però una mala caiguda fa que hagi de fer repòs durant una temporada. Al principi està molt trista però gràcies als companys de classe i, sobretot, al DVD que li deixa un amic, es recupera favorablement. El DVD conté el ballet Coppélia que, màgicament, cobra vida, surt de la pantalla i la Pili pot parlar i ballar amb ells. És el ballet misteriós que l’anima a tirar endavant i li ensenya a perfeccionar el seu ball.

L’autora és una amant de l’òpera i el ballet. Les il·lustracions són clàssiques, a llapis, i estan realitzades per la seva mare, dibuixant els anys 60 de l’Editorial Bruguera.

Es tracta d’un relat curt, d’argument senzill que sembla fet a propòsit per a incloure tot de conceptes de ballet clàssic: noms de passos, moviments, ballets, compositors i les seves claus: l’esforç i la constància. És un llibre positiu, de superació, ideal per als amants del ball. Una opció per apropar el món del ballet als nens i nenes.

No hay comentarios: