Explica-m'ho: 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant

FITXA
=====
Títol: Explica-m'ho: 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant
Autora / Il·lustradora: Katharina von der Gathen / Anne Kuhl
Edició: Takatuka, 2016
Edat: de 8 endavant
Temàtica: sexualitat


RESSENYA
=========
Llibre de l'Any 2015 per el International Congress of Young Booksellers (ICYB)

Aquest llibre sobre algunes de les preguntes que es fa la mainada al voltant del tema de la sexualitat arrancarà somriures a qualsevol que el fullegi.

De la mà de la pedagoga sexual Katharina von der Gathen ens trobarem amb 101 preguntes que nens i nenes de primària van fer sobre aquest tema i que ella mateixa es va encarregar d’anar recopilant i responent una a una, recolzada per les divertidíssimes il·lustracions d’Anne Kuhl, que li donen un inequívoc aire fresc i lleuger a tot el que aquí es planteja.

Com que les preguntes dels infants eren del tot anònimes, això va permetre que ni vergonyes ni prudències coartessin cap dubte que poguessin tenir, i així van sortir un seguit de qüestions al voltant del sexe on hi ha de tot una mica. Algunes són serioses de debò i d’altres semblen acudits surrealistes. Però aquí el repte ha estat que tant si era una pregunta cabal com si era una astracanada, Von der Gathen les ha respost totes i cadascuna d’elles amb gran professionalitat i sense despentinar-se gens ni mica.

El millor d’aquest llibre és que cada plana i cada dubte que aquí es planteja és una oportunitat per a que sorgeixin diàlegs rics i sorprenents amb petits i amb grans.


No hay comentarios: