Circus Mirandus

FITXA
=====
Títol: Circus Mirandus
Autor: Cassie Beasley
Il·lustrador:
Edició: La Galera, 2016
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Primera novel·la de l’estatunidenca Casie Beasley, i aprova amb nota.
Si recordem algunes de les pel·lícules de l’estudi Ghibli, els llibres de Roald Dahl o Michael Ende, alguna pel·lícula d’Spielberg i en especial Big Fish de Tim Burton i fem una bona barreja, farem un còctel que ens podrà recordar l’esperit d’aquest llibre.

I és que ens trobem davant d’una aventura per a aquelles persones assedegades de fantasia. Pels somiatruites del món, entre els quals m’hi compto, que volen veure la vida amb un quelcom més ple de màgia.

En Micah Tuttle és un noi que viu amb el seu avi, ja que els seus pares van morir. L’avi ara està greument malalt i a la casa es troba ara també la seva tieta Gertrudis amb la que el Micah no fa bones miques. I és que l’avi sempre ha explicat a en Micah històries de l’existència del Circ Mirandus, un circ on només escollits nens que creuen en la màgia hi tenen entrada. Al circ hi va poder entrar l’avi essent petit i va tenir una trobada amb el seu millor mag, el domador de Llum. La tieta Gertrudis vol allunyar a en Micah d’aquestes histròries, però el Micah hi creu en la màgia i trobarà a algú, la responsable i estudiant Jenny Mendoza que, tot i no entendre al Micah, farà el que pugui per ajudar-lo

El llibre s’estructura intercalant capítols de quan l’avi era petit amb d’altres del temps present i l’autora d’aquesta manera sap mostrar-nos o amagant-nos els personatges i les accions quan ella ho considera per tal de mantenir al lector ben atrapat. Ben construït, amb les dosis necessàries de drama, comèdia i aventura.

No hay comentarios: