Duna. Diari d'un estiu

FITXA
=====
Títol: Duna. Diari d'un estiu.
Autor: Muriel Villanueva
Il·lustrador: Ferran Orta
Edició: Babulinka Books
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
És estiu. La Duna es troba de vacances, juntament amb les serves dues germanes, al poble costaner on viu el seu avi. Ell la té al seu càrrec perquè la mare diu que necessita estar sola un temps i marxa sola de vacances.
La Duna té una tasca demanada pel seu professor. Al començament no en té de ganes però, de mica en mica, els esdeveniments faran que narri un estiu inobidable.
La Muriel Villanueva crea, a partir d’una narrativa construïda en forma de diari, una interessant història plena de sensibilitat que agradarà, en especial, als joves de l’edat de la Duna.
I és que l’escriptora juga hàbilment amb el lector el qual va obtenint la informació de la situació a poc a poc a partir del que escriu la protagonista.
El ganxo de la història és la solidesa del personatge de la Duna. Tota aquella amalgama de sentiments, contradiccions, preguntes i vivències d’una nena que passa a ser jove estan reflectides de forma magistral. La Duna es troba a mig camí d’entendre la nena que va ser i en la jove que s’està convertint a més d’haver d’entendre la complexitat dels adults.
A més, i sense voler desvelar res, la trama ens amaga un tema tabú en la nostra societat. Un conflicte que pateixen moltes persones a la recerca de la seva identitat i encaix en un món que no els enté n. El tema es tracta amb respecte i no es magnifica no volent ser ni alliçonador ni manipulador.

Divertit, trist, tendre...un molt bon llibre per llegir, qui tingui la sort o l’oportunitat, durant les vacances d’estiu a un poble costaner. Encara que no patiu, el llibre us hi traslladarà.

Les il·lustracions del jove Ferran Oltra són correctes i elegants. A destacar el traç del seu llapis i les petites arquitectures que crea a partir d’ell.

No hay comentarios: