Juliette y los cien mil fantasmas

FITXA
=====
Títol: Juliette y los cien mil fantasmas
Autor: David Blanco Laserna
Il·lustrador: -
Edició: Anaya, 2011
Edat: de 12 a 15 anys
Temàtica: terror, misteri, divulgació científica


RESSENYA
=========
La Juliette és una noia intel•ligent i valenta que per ajudar a mantenir els seus cinc germans quan es queden sense pare, se n’ha d’anar a treballar a París, al servei d’una gran mansió coneguda com la “casa dels cent mil fantasmes”. Aquesta casa pertany al sinistre mag Galissard. Però la Juliette lluny de tenir por, com la resta dels servents, s’entesta a descobrir el misteri que envolta cadascuna de les habitacions i fins i tot al mateix propietari.

Novel•la escrita amb humor i ironia amb una base de divulgació científica molt important. L’apèndix del llibre conté una breu biografia de Michael Faraday, una explicació d’alguns efectes òptics i electromagnètics que feien servir els mags del segle XIX per a fer trucs de prestidigitació i també del funcionament dels electroimants i la seva aplicació a la vida quotidiana. També detalla com fabricar un electroimant casolà.

Aquest és el segon volum de la col•lecció “Código Ciencia”. Es tracta d’un llibre engrescador que va més enllà de la lectura i convida a jugar amb la ciència. Molt recomanable per a joves curiosos i amants de les aventures.

No hay comentarios: