Millones de gatos

FITXA
=====
Títol: Millones de gatos
Autor: Wanda Gág
Il·lustrador: Wanda Gág
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2011
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: soledat, gent gran, gats


RESSENYA
=========
Un home molt molt vell i una dona molt molt vella se senten sols. L’home decideix anar a buscar un gat per fer-los companyia. Però no serà fàcil, abans haurà de carretejar amb milions de gats fins a casa. Què passarà? Cal llegir-lo per saber-ho.

Aquesta reedició del llibre “Milions fo cats” de la Wanda Gág segur que haurà agradat a un munt d’amants dels àlbums il•lustrats. Des de 1928 ha estat editat en nombroses llengües. Alguns crítics el consideren un dels primers àlbums il•lustrats moderns. Wanda Gág va rebre per aquest àlbum un dels reconeixements més importants de la literatura infantil als Estats Units, la Medalla d’Honor John Newbery, concedit per la American Library Association. L’editor en castellà també ens recorda que aquest llibre encara és tan popular als Estats Units com quan es va publicar per primera vegada.

La història és molt senzilla, el text juga amb frases que es repeteixen al llarg de l’argument. Això aporta una musicalitat especial, tot i que caldria llegir-lo en la llengua original per apreciar-ho al cent per cent. Els dibuixos estan emmarcats al llarg de les pàgines amb una harmonia fabulosa, en simetria perfecta. L’autora ens presenta l’argument tant amb el text com amb els dibuixos. Unes il•lustracions totalment seqüencials que aprofiten ambdues pàgines per transmetre el millor de la història.

He llegit que fa trenta anys van demanar a Maurice Sendak si pensava que els àlbums il•lustrats eren millors en el passat: «Sí», va contestar Sendak, «abans existia Wanda Gág».

No hay comentarios: