El niño raíz

FITXA
=====
Títol: El niño raíz
Autor: Kitty Crowther
Il·lustrador: Kitty Crowther
Edició: Lóguez, 2015
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Que Kitty Crowther està de moda, i amb tot mereixement, ho demostra l’edició d’aquest àlbum que data en la seva edició original del 2003. Gràcies a Lóguez en podem gaudir ara.

Crowther explica sempre que la seva incapacitat auditiva des de petita l’ha fet veure i entendre el món d’una manera determinada. Es va convertir en una nena molt observadora i que havia de buscar altres métodes de comunicació menys habituals.

I això es nota en la seva obra, plena de misteri, introspecció, símbols i personatges inquietants alhora que encisadors.

A el niño raíz, seguirem el camí de Leslie, una dona que seguint una guineu entrarà en un inquietant bosc del qual sembla que no podrà sortir mai. Frases enigmàtiques i dures que necessiten dobles lectures, interpretacions i imaginació. Connexió directa amb les versions originals dels contes clàssics i la seva cruesa.

El lector es veurà obligat a diferents lectures i a preguntar-se per la vida d’aquesta dona. Qui era abans? Quins sentiments la mouen? Què és o representa aquest bosc? Per què diuen això d’ella?

Una de les coses fascinants de Crowther és que genera interrogants al mateix temps que connecta amb el nostre món interior, el nostre costat fosc o amagat del qual mai en parlem i que necessita veure la llum de tant en tant.

La seva manera d’il·lustrar és al mateix temps deshinnibida i lliure essent conseqüència directa del seu món interior. Llums i ombres inquietants, colors vius dintre d’espais on semblaria impossible, desproporcions i abstraccions diferents, etc.

Una molt bona obra que no us deixarà indiferents. Esperem que l’obra de Crowther es pugui publicar aquí en el futur.

No hay comentarios: