L'Albert

FITXA
=====
Títol: L'Albert
Autor: Ole Lund Kirkegaard
Il·lustrador: Ole Lund Kirkegaard
Edició: Sushi-books
Edat: de 5 a 8 anys

Temàtica:


RESSENYA
=========
Kalleby és un poble perdut al camp entre turons verds. Només té un carrer o, més aviat, un camí de terra. També té una sola botiga. Però té moltes coses bones: hi ha jardins plens de cirerers, un estany, gossos, gats i porcs i un riu ple de peixos; hi ha l’escola del mestre Sakarias i l’església del pastor Emanuel; i també hi ha els habitants i els nens de Kalleby.

A Kalleby va néixer l’Albert. Va néixer un dimarts a les set del matí, i els habitants van sortir corrent de les seves cases per saber d’on venien els crits. Tot el poble creia que mataven un poc. Des que va néixer l’Albert no va deixar de créixer. L’Albert creixia i creixia, aprenent coses de tota mena. La mare de l’Albert esperava que seria un nen ben plantat i ben educat, d’ulls blaus, però era completament diferent, una mica salvatge i sempre ficant-se en embolics.

Quan va fer set anys va començar a anar a l’escola, tot i que la seva mare l’havia d’arrossegar i ell s’hi resistia, perquè era ple de vida, d’idees i aventures. Però, en el fons, l’Albert és un bon noi.
Les aventures de l’Albert van acompanyades d’il·lustracions força personals i emotives, amb pinzellades úniques i un humor senzill.

L’Ole Lund Kierkegaard, que va morir molt jove (als 38 anys) va guanyar amb aquest llibre el Primer Premi al millor llibre infantil del Ministeri de Cultura de Dinamarca l’any 1969.

Sushi-books està ara recuperant alguns dels seus llibres.

No hay comentarios: