L'autobús

FITXA
=====
Títol: L’autobús
Autor: Marianne Dubuc
Il·lustrador: Marianne Dubuc
Edició: Tramuntana, 2015
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
========
Un es pot enamorar d’un llibre per motius molt diferents. Aquest L’autobús de la Marianne Dubuc conjuga dos elements que a mi particularment m’arriben.
Per una banda, la senzillesa de la proposta. En el cas de llibres adreçats a petits lectors, cal sempre ser innovador, utilitzar grans recursos, o inventar una història entortolligada o complexa, una narració (ja sigui visual o textual) en la qual sembli que si se t’ha escapat alguna pista amagada no estàs a l’alçada del creador? En aquest cas, és tot el contrari. Tot està a la vista, res no s’amaga, i no és que no hi hagi pistes per trobar i detalls en els quals entretenir-se, sinó que tots estan a l’abast del lector, fent-nos sentir confiats i segurs en el camí lector que proposa aquest text.
I per una altra banda, el “bon rotllo”, i d’això aquest àlbum en deixa anar per cadascuna de les seves pàgines. No sé si és la paleta de colors suaus, l’ús de llapis de colors, una història que no proposa grans aventures ni daltabaixos emocionals, les expressions dels personatges… tot i que en un moment donat es fa fosc perquè l’autobús es fica dins d’un túnel, o es cola un lladre dins l’autobús, el to no deixa de ser agradable, festiu, lúdic… en definitiva, un llibre tranquil en tota regla!
El millor és obrir les pàgines i deixar-se portar en aquest trajecte quotidià ple d’animalons i alguns petits misteris per resoldre. Un àlbum que, tinc la sensació, podria esdevenir el favorit de molts infants.

2 comentarios:

la bibliotecària dijo...

Alerta! Error ortogràfic: "llapis de colors". El plural de llapis és llapis. Quan vaig incorporar-me a l'escola Orlandai, fa 40 anys, al primer claustre es va llegir una carta on una família esbroncava les mestres perquè a la llista del material pel setembre hi deia "llapissos". No ho he oblidat mai més!

sfer dijo...

Gràcies per l'apunt! Ja hem fet la correcció :-)