La cançó del parc

FITXA
=====
Títol: La cançó del parc (L'Agus i els monstres vol. 3)
Autor: Jaume Copons
Il·lustrador: Liliana Fortuny
Edició: Barcelona: Combel, 2015
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Aquesta és una nova aventura, la tercera entrega de la col·lecció L’Agus i els monstres (aquí podeu llegir la ressenya de la primera aventura, Arriba el Sr. Flat!), protagonitzada per l’Agus Pianola i els seus amics els monstres, uns personatges molt especials que l’ajuden a fer un món millor i que s’alimenten de llibres per viure, majoritàriament clàssics.

En aquesta ocasió toca lluitar perquè no converteixin el parc més gran de la ciutat de Galerna en un centre comercial. Després de donar-hi moltes voltes aconseguiran que no es faci ja que demostraran que sota l’àrea verda hi ha restes romanes. En aquesta peripècia l’Agus estarà acompanyat dels seus deu monstres fidels i també tindrà l’ajuda d’un arqueòleg, una mica de música, imaginació i tots els seus amics.

De la mateixa manera que els llibres anteriors, és una història simpàtica i divertida, plena d’humor i situacions ocurrents, amb un vocabulari àgil però alhora ric i fàcil de llegir, per la combinació perfecte de text, còmic i il·lustracions a tota plana, que fa que, els qui la llegeixin, s’hi quedin atrapats. Els diàlegs, que tenen diferents nivells de lectura, busquen la complicitat dels adults i, al ser una mica gamberros, es posen als més joves i sobretot als que
també desentonen una mica, com el protagonista de les històries, a la butxaca.

Però el que teixeix totes les històries són un seguit de valors com el treball en equip, l’amistat, el respecte per la diferència i sobretot l’amor per la lectura com un món fantàstic per descobrir i aprendre coses. Però tota aquesta altra lectura es presenta d’una forma molt natural i integrada amb el que s’explica, és a dir no d’una manera alliçonadora i això crec que és el que fa que no grinyoli i que els llibres tinguin una profunditat més enllà de les anècdotes que es presenten.

De ben segur que al llarg dels anys aquest còmic esdevindrà un clàssic que segur que agradarà als monstres amics de l’Agus, si encara segueixen rondant pels llibres.

Us recordo també que aquest món de monstres segueix a www.agusandmonsters.com.

No hay comentarios: