Mitjà

FITXA
=====
Títol: Mitjà
Autor: Susanna Isern
Il·lustrador: Manon Gauthier
Edició: La fragatina, 2015 (Col. Lo mullarero)
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Edicions la fragatina amplia el seu bonic catàleg amb Mitjà. L’àlbum ens explica la història de tres germans óssos centrant-se en el germà mitjà.

Els germans del mitjà, però, no són pas personatges negatius sempre somriuen i fan la vida normal. Els pares dels tres óssos Mitjà de vegades estan més atents dels altres germans, un els hi pot ajudar més a les tasques i l’altre necessita més atenció. Portar aquesta vida de vegades anodina el fa posar trist, no vol ser el mitjà.

Sussana Isern, psicòloga a més d’escriptora, ens parla de l’autoestima d’aquells que mai no criden l’atenció, dels que per la seva condició no destaquen, de l’acceptació d’un mateix, de la necessitat de compartir. També pot servir de reflexió, al mateix temps, per a aquelles persones que per alguna raó poden creure’s millor que les altres.
El text, molt ben narrat, és acurat i amb les paraules justes i del qual se’n poden extreure fàcilment conclusions que poden ajudar al debat i la reflexió.

Les il·lustracions de la quebequesa Manon Gauthier estan realitzades a partir del collage, el dibuix fresc i la taca a partir de diferents materials. La tècnica genera una certa teatralitat dels espais i accions i moltes i divertides possibilitats plàstiques que Gauthier aprofita molt bé. La gamma de colors és força malenconiosa i no canvia en cap moment, ni quan les coses semblen anar millor per a Mitjà.

De la seva obra podem dir que recull, potser massa, l’estil i llegat de Wolf Erlbruch o Allemagna, entre d’altres.

Mitjà és un bon àlbum i felicitem a Edicions la fragatina de nou per pensar bé l’obra que publica i la seva coherència en la Col·lecció Lo mullarero a la qual pertany aquest àlbum.

No hay comentarios: