El Lluís i el Sr. Kandinsky

FITXA
=====
Títol: El Lluís i el Sr. Kandinsky
Autor: Gasol & Roca (germans)
Il·lustrador: Òscar Julve
Edició: Edebé
Edat: de 7 a 10 anys
Temàtica: vida sana


RESSENYA
=========
Un conte amb consells i recomanacions per a que tots aprenguem a tenir hàbits saludables.
De la ma d’una colla de germans d’allò més famosos (d’una banda els germans Gasol i d’altra els Roca), ens arriba aquest llibre que ens explica la història d’un nen anomenat Lluís que aprèn la importància que té una bona alimentació i un bon estat físic per a treure-li tot el partit a la vida... Ostres!, mira quina casualitat que he fet servir la paraula “partit” (...jeje, com els de bàsquet) però això no és tot... en sorprendre’m de veure aparèixer la paraula “partit” he fet servir l’expressió “Ostres” (...com els mol·luscs que serveixen als millors restaurants!).
Bromes a part, el cert és que està prou bé aquest llibre. Crec que per ser una primera incursió en el món dels contes per a infants es pot felicitar amb contundència als seus autors (especialment al Marc, que segons m’ha semblat esbrinar per Internet, crec que és l’autor del text i de la major part de la història...)
El text és simpàtic i la història fàcil i entenedora i... Um! ... no vull deixar de provar les receptes dels Roca que s’inclouen al final del llibre (...la coca de sardines té molt bona pinta!!!)
Probablement, la unió entre els germans Gasol i els Roca funciona a la perfecció en aquest conte ja que els Gasol potser funcionen més com a reclam entre els més joves i els Roca entre els adults... o no? Que no hi ha ganàpies que criden fins a quedar-se sense veu als partits i nens que inventen meravelles a les cuines?
Les fronteres s’esvaeixen cada cop més...

No hay comentarios: