El ratón que faltaba

FITXA
=====
Títol: El ratón que faltaba
Autor: Giovanna Zoboli
Il·lustrador: Lisa D'Andrea
Edició: A buen paso, 2015
Edat: 5
Temàtica:


RESSENYA
=========
Les coses no passen com ho havíem pensat. És una gran veritat. Aventurar el futur, com serà o somiar-ho és, en la majoria de casos, contrari al que passarà. Pensar com pot ser la vida i viure-la en realitat són coses diferents.

I és que el protagonista d’aquesta història, un gat, viu obsessionat pensant en ratolins. Ratolins que fan mil i una coses inimaginables. Tant temps hi dedica a imaginar-los que deixa que la vida s’escapi, no surt amb els amics que el vénen a buscar ni deixa que res s’interposi en altra cosa que no sigui imaginar ratolins.

El pitjor és que hi ha un ratolí que se li escapa a la imaginació, no li arriba i això li crea angunia.
Les coses podrien canviar perquè un dia algú truca a la porta...

Un àlbum divertidíssim i reflexiu alhora. Les il·lustracions de Lisa D’Andrea acompanyen un text molt imaginatiu i audaç. Els delicats llapis d’Andrea creen personatges flonjos i tendres plens de vida i volum.

Existeix una primera part on text i imatge omplen les pàgines, no donen treva al lector que, com el gat, es veu ofegat de pensaments. Aquesta part és d’un enginy molt entretingut i la quantitat de propostes de ratolins fent accions faran que qualsevol persona gaudeixi d’allò més.

A destacar com, després, ens trobem amb el moment de la “trobada” on la il·lustració és l’encarregada de fer avançar la narrativa, un silenci del text que potencia les emocions que el lector pot sentir i ens fan viure moments delicats plens de tendresa.

D’aquesta manera, l’obra aprofita al màxim els recursos narratius que un àlbum il·lustrat pot oferir.

No hay comentarios: