Ratones de casa

FITXA
=====
Títol: Ratones de casa
Autor: Oli, Xosé Manuel González (Cangas, 1960)
Il·lustrador: Natalia Colombo (Buenos Aires, 1971)
Edició: Kalandraka, abril, 2015
Edat: de 3 a 6 anys
Temàtica: natura, muntanya, camí, casa, cuina, família


RESSENYA
=========
Cada dia, quan es pon el sol, una colla de ratolins intrèpids que campen pel bosc entren en una casa per aconseguir tiberi, el seu únic objectius reflectit ja a les guardes.
És el relat d’una nit, del capvespre a la matinada, una història senzilla i divertida, tan rodona i feliç, que sembla poca cosa. I, ben al contrari, se’n pot treure molt de suc: atrapa de valent, t’implica, et fa sentir de la casa: còmode, tranquil, amic i còmplice tan dels habitants com dels visitants.
El text i les imatges es fonen de tal manera que fa dubtar si no es tracta d’un únic autor.
Oli ens ofereix el text rimat i encadenat, la darrera paraula d’una quarteta, inicia la quarteta següent. Aquest recurs de la poètica popular oral que capta l’atenció del lector i convida a repetir-ho en veu alta. Si fa no fa, comença així:

El cel,
a ningú no enganya,
s’abraça a la Terra
per damunt la muntanya.

La muntanya,
amb un fil molt fi,
pujant i baixant
dibuixa un camí.

Natalia Colombo plasma la poètica i l’encadenat a les il·lustracions, cada baula una doble pàgina que manté lligam amb l’anterior, com si es tractes d’un seguit de vinyetes. La tipografia també emfatitza visualment la paraula-clau.

La il·lustradora cuida al màxim els detalls i la família rosegadora dalt del cotxe és una delícia que et roba el cor. Els paisatges, la casa, el cotxe, les bestioles i els personatges, es fan tan familiars, simpàtics i estimats que diries que també ronden per casa, mentre dorms.


Ratones de Casa from Cubito BookTrailers on Vimeo.

Més info:
A la web de Kalandraka.
A la web de l'autor.
El blog de la il·lustradora.

No hay comentarios: