La gran nevada

FITXA
=====
Títol: La gran nevada
Autor: John Rocco

Il·lustrador: John Rocco
Edició: Tramuntana, 2015
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: hivern, valentia, imaginació


RESSENYA
=========
Aquesta història està basada en fets reals. Al febrer de 1978 va nevar durant dos dies seguits a l’estat de Nova Anglaterra, Estats Units. La neu va deixar incomunicades moltes poblacions durant uns quants dies. Aquest conte explica l’experiència d’un nen de 10 anys davant aquell fet.

Us convidem a gaudir d’un llibre molt premiat al 2014 que val la pena compartir amb els infants. Cada pàgina mostra les accions d’una família en els dies següents a la gran nevada. El protagonista esdevé una mena d’heroi que amb el seu enginy aconsegueix els proveïments necessaris no només per a la seva família sinó també per als veïns.

Les il·lustracions són meravelloses. Apareixen tant a pàgina sencera com si d’un còmic es tractés. I fins i tot trobareu un desplegable interior que permet contextualitzar tota la història. El text està integrat a les imatges d’una manera molt encertada, és senzill i molt acurat amb les paraules. La combinació és perfecta.

Amb aquest llibre tan especial no quedareu decebuts i els infants podran gaudir d’un fet poc comú a les nostres contrades. Nevades com aquesta segur que els agradaria molt tot i les dificultats que poden ocasionar.

John Rocco és un autor i il·lustrador americà que va guanyar també la medalla Caldecott pel llibre L’apagada. També ha il·lustrat algunes cobertes de la saga Percy Jackson de Rick Riordan. És molt reconegut al seu país i no es mereix menys. Nosaltres estarem molt pendents del seu conte L’apagada que aviat trobarem a les llibreries. Segur que no ens decep.

En aquest enllaç trobareu informació sobre l’autor i un booktrailer de La gran nevada.

1 comentario:

Un chat botté dijo...

L'Apagada / per John Rocco
Autor/Artista Rocco, John
Publicació Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, cop. 2013
Descripció [38] p. : il. col. ; 29 cm