Arbres

FITXA
=====
Títol: Arbres
Autor: Lemniscates
Il·lustrador: Lemniscates
Edició: Ekaré
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: arbres


RESSENYA
=========
Aquest llibre ens parla dels arbres en sentit ampli.
Però a diferència dels dos grans referents sobre aquest tema, The little tree de Komagata o Le Stagioni de Iela Mari, no tenim a les mans un llibre narratiu. Arbres de Lemniscates no ens explica una història, sino que ens mostra diferents aspectes del ser arbre com en un llibre documental.
Primer ens presenta els arbres en els diferents moments del any - hivern, primavera, estiu i tardor –. Després, ens dona més informació. Per exemple ens diu que els arbres tenen el cap als núvols i els peus a terra, que viuen en diferents indrets, alguns millors que d’altres, però s’adapten per què són pacients i sobre tot no poden canviar de lloc. Finalment, ens diu la que sembla la característica principal dels arbres: la generositat. Els arbres donen ombra a tothom per igual, són la casa d’alguns, netegen l’aire que respirem i, el més important de tot, ens regalen les seves llavors en cada fruit.
Els arbres són éssers meravellosos!
Les il·lustracions naïf molt vives, amb colors ben contrastats, ocupen tot l’espai de la doble pàgina, el text flueix amb unes frases breus i rítmiques, sovint repetitives, pensades per una lectura en veu alta, per una lectura compartida, sigui a casa, a l’escola o a la biblioteca. Crec que és justament aquest aspecte el principal actiu del llibre: Arbres de Lemniscates es presta molt bé per qualsevol activitat de promoció de la lectura a partir, jo diria, de nens de l’últim curs de l’escola bressol.
Nosaltres, a la nostra biblioteca, hem comprat el llibre.

Per informació sobre els autors, visiteu aquest enllaç de la web de l'editorial.
En aquest altre enllaç trobareu imatges del llibre.

No hay comentarios: