Fils i tisores

FITXA
=====
Títol: Fils i tisores
Autor: Ricardo Alcántara
Il·lustrador: Rebeca Luciani
Edició: Barcelona: Animallibres, 2015
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
La Raquel està trista i plena de pors i la seva mare no sap què fer per treure-la del seu estat. Un dia decideix fer-li un vestit i mentre li fa se li acudeix de fer un joc: donar-li un fil en comptes d’acompanyar-la, d’aquesta manera estarà unida a ella sense necessitat d’estar al seu costat. La nena accepta aquesta presència i la mare cada vegada li donarà més fils, de més colors i més llargs, fins que un dia li proposarà canviar-los per fils imaginaris, fils que no es trenquen mai, com els sentiments que les uneixen.

Aquest conte, d’una gran profunditat i narrat d’una forma molt poètica i amb les paraules justes, parla dels vincles que s’estableixen entre una mare i la seva filla, vincles que acompanyen en situacions difícils però que també canvien amb el pas del temps i perduren al llarg de la vida.

Jo el veig com un àlbum il·lustrat on la part gràfica hi té un paper cabdal. Les il·lustracions tenyeixen totes les situacions i emfatitzen l’acció en tot moment: les pors, la solitud, la valentia... Rebeca Luciani amb el seu estil inconfusible es posa a la pell de les protagonistes copsant el seus mons interiors, plens de colors i estampats molt vius que li donen un aire molt vital a la història i alhora transcendent.

No hay comentarios: