Diferent

FITXA
=====
Títol: Diferent
Autor: Andreas Steinhöfel
Il·lustrador:
Edició: Cruïlla, 2015 (Col. Camp a través)
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: el creixement, l'adolescència, conflictes amb els pares


RESSENYA
=========
Andreas Steinhöfel és un prolífic i reconegut autor de la literatura infantil i juvenil alemanya. Guanyador de nombrosos premis a Alemanya, a casa nostra és conegut per la publicació de la divertida sèrie Oskar i Rico, les divertides aventures de dos nens, -un d'ells superdotat i l'altre disminuït psíquic- investigadors de misteris.

Diferent és una novel·la per a joves publicada a la nova col·lecció crossover, Camp a través, de Cruïlla, on l'autor aborda la transició de la infància a la adolescència.

La història comença el dia que en Félix fa 11 anys i pateix un accident, Un cop contra la paret del parking deixa en Fèlix en coma durant els nou mesos següents. La història, de fet, comença el dia del dotzè aniversari d'en Fèlix, quan es desperta del coma, com algú diferent, que no recorda res de la seva vida passada. En Félix decideix canviar de nom i passar a anomenar-se Anders, -davant l'astorament dels seus pares-, i començar una nova vida

La història està marcada pel misteri que rodeja l'accident. L'Anders, amb l'ajuda d'un infermer de l'hospital i de la Sabine, mestra de l'escola, investiga perquè el dia de l'accident retornava a casa en bicicleta per un camí diferent a l'habitual. L'Anders s'adona que el dia de l'accident ell amb els seus amics Ben i Nisse van provocar l'incendi del galliner del vell Stack, professor i amic del Félix.

Ens trobem davant una història de transició del nen que va ser en Félix cap a l'adolescent que és l'Anders, i de com, quan creixem, hem d'aprendre a assumir i acceptar les responsabilitats dels nostres actes i aprendre i distingir entre el bé i el mal.

1 comentario:

Un chat botté dijo...

Eva, tinc moltes ganes de parlar d'aquest llibre. M'he quedat amb la intriga del protagonista... la seva actitud m'ha deixat molt angoixada... no sé si he acabat d'entendre què li passa... hi ha una mena de "poder sobrenatural..."? no ho he acabat d'entendre...
en parlem al gener!