La Tània i totes les tortugues

FITXA
=====
Títol: La Tània i totes les tortugues
Autor: Muriel Villanueva i Perarnau
Il·lustrador: Ona Caussa
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2013 (Vaixell de vapor)
Edat: 6 (primers lectors, nivell avançat)
Temàtica: ecologia, sentiments, tortugues


RESSENYA
=========
Tant sí com no, la Tània vol una tortuga, una de molt petita que encara viu a dins d’una gàbia amb 30 tortugues més i que el seu pare no li va voler comprar. La Tània no para de dibuixar tortugues per reclamar l’atenció del pare i que una vegada per totes canviï de parer. Però el seu pare es manté ferm i no li comprarà una tortuga. Doncs, la Tània està decidida a tenir una tortuga. Arriba el dia de l’excursió de l’escola i la Tània s’ha vestit tota sola i no vol parlar amb el pare. Aniran al centre de recuperació d’anfibis i rèptils.

Al centre, la Susanna serà l’encarregada de fer la visita guiada i de respondre les preguntes dels nens i de les nenes. Els explica les bogeries que fa la gent: una família es va portar un petit cocodril del seu viatge al carib i ara el pobre està dins d’una gàbia i aïllat per no trobar-se al seu hàbitat. També veuen una tortuga terrestre de color lila, un nen va decidir que de marrons, n’hi havia moltes i ell volia una especial. I d’aquestes “animalades” la Susanna els explica un bon grapat.

A l’arribar a una gran bassa, la Tània descobreix que hi ha tortugues, les americanes, que la gent les compra i quan creixen les abandona. Les tortugues americanes són carnívores i no es poden reintroduir ja que fan mal a les tortugues autòctones. Encara amb cara d’espant i pensant en les “americanes dolentes” s’apropa a la bassa i... quina sorpresa: les tortugues americanes són com les que ella volia comprar, com les de la gàbia. Ara entén perquè el seu pare va dir que no: sí que en sap de coses el pare. A l’arribar a casa, una gran abraçada al pare saberut!

El primer llibre per infants de la Muriel és tendre i deixa un bon sabor de boca a l’acabar la lectura. No només ens parla de les tortugues i de les animalades que fan alguns grans, sinó també del retrobament després d’una enrabiada amb el pare. Molt recomanable i esperem que la Muriel ens regali molts més contes i aventures de la Tània.

No hay comentarios: