Una de zombis

FITXA
=====
Títol: Una de zombis
Autor: Patricia Martín Pinillos
Il·lustrador: -
Edició: Estrella Polar, 2012
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’humor és un gènere que no sempre es valora amb els mateixos paràmetres que la resta de gèneres literaris. I fer riure no és gens fàcil. Les poques novel•les còmiques que trobem a les seccions juvenils de la biblioteca reafirmen les meves paraules. D’autors de casa nostra, em vénen al cap obres de Pasqual Alapont (Menjaré bollycaos per tu i Fi de culs a Mallolca a Bromera, o el passat Premi Angular 2012 El racó de Penèlope a Cruïlla) o alguna de Maite Carranza o d’Anna Manso (Canelons freds a Cruïlla), però no són habituals.

Ara podem afegir-ne una altra: la novel•la guanyadora del premi Ciutat de Badalona de narrativa juvenil 2012, de Patrícia Martín. De l’autora només dir-vos que és barcelonina i treballa des de fa anys dins el sector editorial. Ara mateix forma part de l’equip de l’editorial Flamboyant, que tantes alegries ens ha donat en pocs anys.

Una de zombis planteja una possible invasió de la ciutat de Barcelona en mans d’una munió de zombis. És un llibre d’estil directe, divertit, descarat i que se’n fot de tots els tòpics del cinema de terror. Com passa en les pel•lícules de zombis, no és gens important ni el passat ni el futur, ni l’origen de tot plegat: d’on surten? Per què? Aquí la lògica no hi té cabuda. El més important és el present, fugir d’aquí, ser un supervivent i que cap zombi t’arrenqui un braç i se’l mengi.

De fet, el millor que et podria passar és trobar-te el grupet espavilat que capitaneja l’adolescent narradora del llibre: ella, el seu germà petit -l’Atontolinat-, en Mohammed, en Hans -que tots suposen que és un turista alemany perquè no s’entén un borrall res del què diu-, i tot un reguitzell de criatures fanàtiques del club super 3, que mengen phoskitos amb Cacaolat.

Deixeu doncs els prejudicis a una banda i llanceu-vos a la lectura disposats a passar una bona estona.

No hay comentarios: