En Findus s'independitza

FITXA
=====
Títol: En Findus s'independitza
Autor: Sven Nordqvist
Il·lustrador: Sven Nordqvist
Edició: Flamboyant, 2013
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Sven Nordqvist (Helsingborg, 1946) és un dels il•lustradors més prestigiosos de Suècia, conegut principalment per la sèrie de llibres protagonitzats per el solitari senyor Pettson i el seu gat Findus.

Fa uns anys, al 1999 gràcies a Columna ja vam conèixer dos dels seus títols: El pastís d’aniversari i La caça de la guineu. Però és gràcies a Flamboyant que circulen ara per biblioteques i llibreries Quan en Findus era petit i va desaparèixer, En Pettson se'n va d'acampada, El pastís de creps i des de fa pocs dies En Findus s’independitza.

En el mateix llibre se’ns informa que aquest títol en concret va ser escrit com a guió teatral i se’n va estrenar una obra a Estocolm. Posteriorment el guió va ser convertit en llibre.

No tinc molt clar si la sèrie funciona a casa nostra, sobretot perquè no estem familiaritzats amb llibres que tenen format d’àlbum però amb molt de text. Estic segura que a biblioteques i llibreries els llibres de Findus són difícils de classificar. Suposo que els passa una mica com el volum dels Melops editat per Anaya o el llibre d’en Paddington que va editar Viena. Són llibres que tenen un univers tan ric i extens que acaben a prestatgeries d’infants més grans única i exclusivament per la llargària del text.

Però les històries d’aquest granger, tranquil, es poden explicar perfectament a infants des de tres anys, però també de nou o deu. Les il•lustracions plenes de detalls i la personalitat dels protagonistes fa que, un cop els coneixes, no els oblidis mai més.

Hem de treure dels prestatges els llibres, trobar la manera de presentar a Pettson i al seu gat Findus, que encara que vol independitzar-se, no ho aconsegueix del tot... la sèrie s’ho val.

Gràcies també a Flamboyant per l’aposta i la perseverança. Llarga vida al solitari Pettson!

No hay comentarios: