Chispas

FITXA
=====
Títol: Chispas
Autor: Antonio Skármeta
Il·lustrador: Maria Espluga
Edició: Edebé, 2013
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: infantesa difícil, pobresa, lliçó de vida, esperança


RESSENYA
=========
El famós escriptor xilè Antonio Skármeta relata a Chispas el dia a dia d’un nen que viu amb el seu pare en circumstàncies difícils. El pare és a l’atur, i la pobresa ha allunyat el nano de la seva mare.

Malgrat les dificultats, Chispas, que és com es diu el nen, no es resigna. Ajuda al seu pare fent petites feines per tal de portar algunes monedes i menjar a casa. Viuen en una modesta i lúgubre habitació.

El relat d’Skármeta convida a reflexionar sobre la felicitat i l’esperança; sobre quines coses de primera necessitat, enfront de les coses materials, necessiten les persones per ser felices. El llibre comença amb una frase que vindria a resumir el missatge de la novel•la: “Era un chico tan pobre y tan alegre que todo el mundo le parecía rico y triste”.

L’esperança d’una vida millor està representada en la vivesa del color groc. El lluminós groc de Els gira-sols de Van Gogh que li mostra la mare que és mestra de dibuix.

En el llibre, les il•lustracions de Maria Espluga aporten llum. De vius colors, contrasten amb el rerefons d’incertesa que impregna la vida d’aquest nen lluitador.

No hay comentarios: