Filbert, el diablillo bueno

FITXA
=====
Títol: Filbert, el diablillo bueno
Autor: Hiawyn Oram
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore, 2013
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: diferències


RESSENYA
=========
Aquesta és la història d’en Filbert, un diablet que no és ni monstruòs, ni feroç, sinó més que bo: ‘re-que-te-bueno’. No li interessa espantar ningú, ni ser dolent, no li agraden les històries de por, i els seus pares estan desesperats amb ell. El primer dia d’escola, res del què li proposa la seva mestra l’atrau, i acaba tancat al lavabo per evitar barallar-se amb els seus companys. Finalment, el fan fora, per bo, i l’envien a reflexionar. Mentre aprofita per gaudir del paisatge sota un arbre, una angeleta cau del cel, d’on l’han expulsat de l’escola per no ser perfecta. I en un moment es desencadena l’acció: què podem fer perquè ens acceptin tal com som? Ella es vesteix de dimoni i ell d’angel, i cadascú va a l’escola, on els companys decideixen que els prefereixen tal com eren abans.

Tot es soluciona, doncs, i el Filbert i la Florinda (que així es diu l’angeleta) es fan amics, perquè són ‘tal para cual’.

Tot i que el llibre és ben bonic, i les il•lustracions d’en Jimmy Liao no ens deixen indiferents, trobo que la història és força simple i tòpica, i poc elaborada. Tot plegat fa que resulti un llibre excessivament edulcorat.

Però no deixeu de mirar-lo, perquè gràficament, com sempre, és preciós!

No hay comentarios: