Amós i el país negre

FITXA
=====
Títol: Amós i el país negre
Autor: Anne Cortey
Il·lustrador: Janik Coat
Edició: Tramuntana editorial, 2013
Edat: 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Tramuntana Editorial ens acosta aquest àlbum publicat a França per Autrement. És d’agrair la valentia de les nostres editorials i l’arribada de títols derivats d’aquesta magnífica editorial francesa. Esperem que arribin les altres històries d’Amós.

En aquest àlbum se’ns presenta a Amós que és un petit i simpàtic koala ple de colors, els tres primaris.
Amós viu a un país on tot és negre, els seus habitants, el cel, les cases, etc. Ser diferent dels altres fa que es trobi sol perquè ningú el veu ni l’escolta. Gràcies a la troballa d’una caixeta contenidora d’un arc de Sant Martí, Amós podrà omplir de color el paisatge dels llocs per on passa i, qui sap, si el caràcter dels habitants.

Àlbum on les il•lustracions destaquen per sobre d’una història que permetrà als més petits començar a esbrinar conceptes com la diferència entre iguals i la superació i que permet a la il•lustradora Janik Coat treballar amb el color negre i aprofitar per treballar diferents matisos d’aquest “color” tan residual en els àlbums destinats als primers lectors. Janik Coat és ben coneguda per aprofitar els contrastos i expressivitat del blanc i el negre i la resta de colors ben pujats de tonalitat.

Significatiu l’intent de Tramuntana per respectar la tipografia original que va seguir un procés mitjançant fotocòpies del text originalment imprès. L’intent però és fallit donat que a la versió original la tipografia és més suau i en la versió de Tramuntana el text és tan marcadament fort i amb tanta personalitat que de vegades molesta i dificulta la composició.

No hay comentarios: