La balada del funicular miner

FITXA
=====
Títol: La balada del funicular miner
Autor: Pau Joan Hernàndez
Il·lustrador: -
Edició: Cruïlla, 2013
Edat: a partir de 14
Temàtica: novel·la juvenil


RESSENYA
=========
[Hi ha llibres que dins d'un llibreter, en aquest cas llibretera, ténen una emprenta molt particular. Podem dir que vaig veure aquest llibre una estona abans d'entrar al forn en una de les experiències més enriquidores i divertides de la meva vida-llibre. I ja em vaig enamorar d'aquesta història tan ben tramada que va guanyar el Premi Gran Angular de Cruïlla d'aquest any. I quan una està enamorada perd tota objectivitat. Per això, aquesta entrada al bloc, l'ha fet l'Helder, que d'escriure i d'adolescent en sap molt. Aquí us deixo amb les seves paraules:]

El Premi Gran Angular d’enguany ha recaigut en la novel•la La Balada del funicular miner de l’escriptor Pau Joan Hernàndez.
La història transcorre en un tranquil poble de muntanya, Tamasca on es respira un agradable ambient rural. Diferents misteris que van apareixent al llarg de la novel•la es resolen al voltant d’un vell funicular en desús, una nit de molts trasbalsos.
En la foscor d’un vespre, un camió es despenya per la vella carretera provocant amb això que la bèstia surti de la seva gàbia i quedi alliberada i disposada a acabar amb tot el que es creui pel seu camí. Independentment d’aquest fet, la nova professora de matemàtiques de l’Institut, Alda, arriba a la vall disposada a oblidar el seu passat i a començar una nova vida. La Directora, l’Enka, és l’única que sap a què es dedicava antigament la professora.
La Mei, la Sara, en Daniel i en Gerard, quatre adolescents del darrer curs d'ESO, toquen en el seu grup, els Ferrats, les cançons que la Mei composa, com la darrera, La balada del funicular miner, la peça clau que potser resol tots els enigmes que s’han anat obrint al llarg de l’obra.

La ploma fàcil de Pau Joan Hernàndez, ens acompanya al llarg de totes les pàgines i ens descobreix uns engimes que mica en mica s’aniran resolent. L’obra s’ambienta molt bé en el món juvenil i tracta els temes dels adolescents amb naturalitat i franquesa. Lectura recomanable per nens i nenes de tretze a quinze anys.

No hay comentarios: