Amics monstruosos

FITXA
=====
Títol: Amics monstruosos
Autor: Anna Manso
Il·lustrador: Gabriel Salvadó
Edició: Barcelona: Animallibres, 2014
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: pares adolescents, crisi, timidesa


RESSENYA
=========
Això de fer de pares no s’aprèn a cap escola. Per això, a alguns adults, quan s’hi troben, els costa acostumar-se a aquesta feina. Sobretot si són tan i tan joves com els pares de la Sandra. Sort en tenen, de la nena: si ells són uns pares aficionats, la Sandra és una filla professional. Com que és madura i responsable, es pren molt seriosament aquest càrrec: els dóna un cop de mà sempre que els cal i vetlla perquè la família tiri endavant, fins i tot en moments delicats.

La Sandra, però, també té els seus propis problemes.
Es defineix com la nena més tímida i poruga de l’univers, fet que no l’ajuda gens a relacionar-se amb els companys de classe o amb els nens del barri. Per adobar-ho, una nit comencen a aparèixer a la seva habitació tot un seguit d’éssers monstruosos, encapçalats per un gos zombi molt xerraire. Què farà la Sandra davant aquesta situació? Fugir corrents o aprofitar per aprendre a superar les pors?

Amics monstruosos és una història entranyable, intel•ligent i amb sentit de l’humor. L’Anna Manso es val de la Sandra per narrar, en primera persona i des d’un punt de vista original, el dia a dia d’una nena filla de pares adolescents (o, si més no, molt joves). A través d’una protagonista de personalitat encisadora, la novel•la ens apropa la realitat d’aquest tipus de famílies en un context de crisi i d’atur. I ho fa d’una manera despreocupada i sense jutjar-les en cap moment. Transmet un missatge positiu, en defensa de l’amor i la lluita pels somnis.

A més, l’aventura paranormal de la Sandra ajuda els petits lectors a veure que, encara que siguin tímids, poden trobar el seu espai a l’escola. Només cal que s’ho proposin... i, si, pot ser, que comptin amb l’empenta d’una colla d’amics extraordinaris.

No hay comentarios: