Zip & Candy. Las Navidades de los robots

FITXA
=====
Títol: Zip & Candy. Las Navidades de los robots.
Autor: Akihiro Nishino
Il·lustrador: Akihiro Nishino
Traducció: Marina Bornas Montaña
Edició: Barbara Fiore, Albolote (Granada), 2014
Edat: de 9 a 99 anys (segons l'editorial de 9 a 11 anys)
Temàtica: amor, amistat, bons sentiments, records, memòria, enyorança, robots, món fantàstic, ciència ficció


RESSENYA
=========
Zip, un robot d'última generació, presumeix de les seves qualitats. Pels voltants de Nadal, quan coneix la Candy, una noia robot assistent que treballa sense parar, la cosa canvia. Ell és àgil, lleuger i té ales, pot volar. La Candy, en canvi, es lenta i feixuga perquè es desplaça amb rodes d'eruga i, a més, té molt poca capacitat de memòria.

Candy no ha sortit mai del laboratori del professor Sandwich on treballa. Zip la porta a passejar i li ensenya la ciutat, però de seguida s'adona que ella té força limitacions: no el pot seguir, no disposa de carregador de bateria i la memòria li falla.

Les escapades per la ciutat perjudiquen seriosament la Candy. En Zip se'n sent molt responsable, amb el professor busquen solucions, però no és gens senzill, s'ha de triar entre dues opcions prou doloroses, tots dos pateixen.

El contrast, les diferències tecnològiques dels dos robots, tant d'aparença com de funcionament, són el motor d'una història, i de retruc, s'hi impliquen els humans.

Si la història d'Akihiro Nishino és una meravella, els dibuixos són una filigrana i no a primer cop d'ull, aviso. Són il•lustracions que impacten i atrapen alhora, millor dit, et desafien i a mesura que les vas mirant desfàs el gran desgavell que aparenten i t'agrada.

Tant aquí com a Doctor Ink y el cielo estrellado, l'autor prescindeix del color.

Les pàgines estan tan atapeïdes de línies, trames i ombres que costa reconèixer un personatge, figura o objecte perquè no escatima en detalls ni ornaments. La ciutat i els espais interiors són un gran caos, hi ha un nombre exagerat d'objectes, sovint contrafets o embellits. I també algun personatge o monument conegut com el Colisseu romà. Pel contrari, la nit i l'univers semblen més endreçats i harmònics.

És una història fantàstica, plena d'amor i de tendresa, un cant a la vida, malgrat totes les adversitats. Deixeu-vos seduir per unes il•lustracions tan compactes i aclaparadores.

Visiteu el web de Barbara Fiore per tenir més detalls sobre Zip & Candy.

No hay comentarios: