Issun Bôshi. El noi que no era gaire més alt que el polze

FITXA
=====
Títol: Issun Bôshi. El noi que no era gaire més alt que el polze
Autor: Icinori, basat en un conte tradicional japonès
Il·lustrador: Icinori
Dissenyadors: Mayumi Otero i Raphael Urwiller
Traducció: Teresa Duran
Edició: Edicions Ekaré, Barcelona, 2014
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: desig, valentia, afany de superació, sentit de la justícia, poesia


RESSENYA
=========
Conte tradicional japonès, on una parella de joves pagesos desitgen tenir un fill «encara que sigui petitó, petitet. Hi va haver un prodigi: van tenir un infant» tan petit que li van posar Issun Bôshi que vol dir «aquell que no és gaire més gran que el polze d'un infant».

A quinze anys, aquest «vailet no havia crescut ni poc ni molt ni gens» i malgrat la seva menudesa era àgil, espavilat, valent i decidit, tant que se'n va a l'aventura «per trobar un destí a la seva mida».

Amb un bol d'arròs que li va donar la mare i una bona agulla que li va donar el pare, en té prou per vèncer totes les peripècies del viatge, la trobada amb la «carassa» i la maça màgica, l'estada a la ciutat i el retorn al bosc, on es transforma en un «home fort, cepat i terriblement enfadat».

Issun Bôshi recorda el Patufet o el Petit Polzet, amb la gran diferència que ell, al final, aconsegueix «la talla que els teus pares es van oblidar de ...» donar-li.

Mentre Issun Bôshi descobreix el seu món, ens convida a compartir el món poètic i encisador dels contes meravellosos, aquells que ens fan volar i tocar de peus a terra, alhora.

L'altra meravella d'aquest àlbum és l'equilibri del text i les il•lustracions, marca de la casa Icinori, és a dir, de Mayumi Otero i Raphael Urwiller. Si els textos són un poema, les imatges són de gran bellesa. Sobre paper crema i quatre tintes molt càlides, composen un món d'horitzons infinits; amb dibuixos de traç gruixut i ferm, combinen il•lustracions a doble pàgina amb vinyetes sobreposades, sense delimitar.

No us perdeu aquesta petita gran joia asiàtica.

Per saber més d'Issun Bôshi cliqueu aquí:
http://icinori.com/portfolio/issun-boshi/http://www.penccil.com/gallery.php?p=852848531528
http://www.bookfair.bolognafiere.it/en/bologna-ragazzi-award/winners-2014/fiction/2226.html
http://icinori.com/blog-2/
http://pequenhaciudad.blogspot.com.es/2014/11/issun-boshi-el-mundo-es-de-los-pequenos.html

No hay comentarios: