Així és el meu cor

FITXA
=====
Títol: Així és el meu cor
Autor / Il·lustrador: Jo Witek ; Christine Roussey
Edició: Bruixola, 2014
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: sentiments i emocions


RESSENYA
=========
Jo Witek, autora del text, i Christine Roussey, il•lustradora, són dues joves autores franceses. Aquesta és la tercera entrega d'una sèrie d'àlbums protagonitzats per una nena força curiosa que va creixent a cada títol.

A Espanya, però, aquest és el segon àlbum traduït i editat per Bruño en castellà i per Bruixola en català. Anteriorment el duet Roussey i Witek ens havien ofert Dins la nostra mamà. En aquesta nova entrega la nostra petita heroïna creix, sent emocions, expressa sentiments i es fa preguntes. La nena està encantada, comparteix, té por, s'entristeix, s'enfada ...., canvia de la tristesa a l'alegria, passant per la gelosia o la ràbia. Tot ho expressa a través d'un gran cor retallat que, al principi, és una casa, però que va canviant de forma i color amb cada sentiment per fer-se ben petit. Al centre del llibre, el protagonista, el cor, que esdevé un punt vermell, una flor, dins del jardí on conviuen tots els nostres sentiments.

Un títol ideal per llegir i dialogar plegats amb els infants sobre les emocions que ens afecten a tots i que, sovint, ens costen d'expressar.

(Eva Montiel)

RESSENYA
=========
Avui us recomano un àlbum il•lustrat fantàstic per treballar les emocions amb els nens i nenes, una proposta molt visual que us donarà molt de joc!

El títol que us presento avui és un àlbum preciós que homenatja les emocions i els sentiments dels infants, per facilitar que aquests els puguin reconèixer en totes les seves formes i tots els seus colors: alegria, valentia, ràbia, tranquil•litat, tristesa, por, etc.

«Mi corazón es como una casita. Dentro pasan muchas cosas… ¡y están todas revueltas! Hay risas ruidosas y días con lluvia, enfados grandotes y ganas de saltar a la pata coja. Hoy voy a abrir la puerta de mi corazón para invitarte a pasar».

I és que certament, saber gestionar correctament les emocions, no és tasca senzilla, si en ocasions els mateixos adults en som totalment incapaços!

Sembla evident, que el primer de tot és identificar les diferents emocions per així després actuar de la millor manera, penso que val la pena parlar amb els nens d'aquest tema perquè entenguin que és inevitable enfadar-se, que una mena de foc et posseeixi recorrent-te per dins, però el que sí que podem fer és evitar que aquest foc esclati en forma de crits, paraulotes o rebequeries; descobrir quina és la millor manera per apagar aquest foc ens serà molt útil. El mateix passa amb les altres emocions, saber gestionar la por, la tristesa o la vergonya ens pot ajudar en molts moments al llarg de tota la vida, ho sabem, però no sempre resulta senzill plantejar-ho als més petits, per sort, autors com Jo Witek, ens aplanen el camí amb llibres com aquest, ja que el plantejament senzill amb un ús del vocabulari molt proper als nens aconsegueix que es vegin reflectits en la protagonista i donen el punt de partida a debats d'allò més interessants, us ho asseguro!

Cal fer una menció especial a les il•lustracions de Christine Roussey, una col•lecció d'imatges senzilles dotades de gran expressivitat i sempre amb un punt d'humor, m'agrada molt l'ús que fa del color amb el que dóna èmfasi al que és important de cada pàgina. També vull remarcar la tasca de traducció, sovint oblidada, però que sincerament trobo lloable, no és mai senzilla, però especialment, quan es tracta de textos com aquest de Witek on cada paraula està pensada i mesurada per arribar als infants, amb gran encert s'ha encarregat aquesta empresa a Gabriela Keselman, reconeguda autora de literatura infantil, una raó més per considerar aquest títol, com una proposta imprescindible per qualsevol llar que vulgui acollir infants feliços i emocionalment sans.

(Sílvia Cantos)

No hay comentarios: