No he fet els deures perquè...

FITXA
=====
Títol: No he fet els deures perquè…
Autor: Davide Cali
Il•lustrador: Benjamin Chaud
Edició: Andana Editorial
Edat: de 6 a 8 años
Temàtica: escola, deures, mentides, humor



RESSENYA
=========
Fa un any, l’Esther Granados, companya de tertúlies, ens va ensenyar aquesta petita joieta, en francés, adquirida a la fira del llibre infantil i juvenil de Montreuil. Com sempre, qualsevol de nosaltres no ho hagués dubtat ni mig minut a OBLIGAR el primer editor que se’ns hagués posat a tir a traduir a casa nostra aquest recull d’excuses d’allò més hilarants per continuar amb la frase del títol.

A la primera pàgina, una mestra que pregunta un infant: aleshores, per què no has fet els deures? El que segueixen, són 28 excuses de tota mena, totes elles, això sí, sense cap mena de dubte impossibles de ser realitat. D’això es tracta precisament: qui vol donar com a excusa per no haver fet els deures haver hagut d’anar al metge o haver-los descuidat a casa quan s’ha passat el cap de setmana fora, podent posar com a excusa que uns rèptils gegants van envair el barri o que uns presidiaris que havien fugit de la presó es van amagar a la meva habitació?

Les il•lustracions de Benjamin Chaud (el dibuixant del meu estimat Pomelo) fan honor a les imaginatives excuses del Cali, afegint-hi detalls còmics propis i un toc elegant o vintage que ens fa recordar els personatges de l’Edward Gorey, tot i que en aquest cas utilitzant magistralment el color.
Per acabar-ho de brodar, un epíleg (amb joc autorreferencial inclòs), i l’humor que segueix també fins a la contracoberta.

Una delícia.

[La nostra amfitriona Paula el va recomanar en el seu calendari d'advent d'aquest passat Nadal. Vegeu algunes il·lustracions interiores i llegiu el seu comentari en aquest enllaç.]

No hay comentarios: