Cartes d'amor de 0 a 10

FITXA
=====
Títol: Cartes d'amor de 0 a 10
Autor: Susie Morgenstern
Il·lustrador: -
Edició: Nandibú-Pagès Editors, SL., 2014
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’Ernest té deu anys i viu amb la seva àvia, que el va criar des que va néixer. La seva mare va morir i el seu pare va desaparèixer. El cuiden entre la seva àvia i la Germaine, una dona contractada perquè s’ocupés del petit Ernest.
Tots plegats, porten una vida sense color: sense televisió ni telèfon, només hi ha escola, dinar, berenar (una poma grossa i verda i una torrada) i sopar. El sopar sempre a dos quarts de nou, el menú sempre el mateix... i així tots els dies de la setmana. Els diumenges, després de la migdiada, l’àvia treu la capsa de porcellana on guarda la carta que el besavi havia enviat des d’un poble prop del front. “La llegeixo, àvia?”, diu l’Ernest, pensant que algun dia en descobrirà el secret.

A l’escola, l’Ernest manté una distància prudencial dels altres nens. No té texans ni roba esportiva. A les noies els agrada l’Ernest i li regalen pastissos que ell té por de provar. A l’Ernest li agrada l’escola: participa, i els nois el deixen tranquil.

Tot canviarà, però, el dia que la directora interromp a l’aula amb la següent notícia: “Us presento la Victoria Montardent. A partir d’ara forma part de la vostra classe.”

Un llibre que descriu els sentiments d’uns personatges i el seu entorn, així com els fets que es produeixen a les seves vides. Commovedor i simpàtic, i amb un final ple de tendresa.

No hay comentarios: