Arriba el senyor Flat

FITXA
=====
Títol: Arriba el senyor Flat
Autor: Jaume Copons
Il·lustrador: Liliana Fortuny
Edició: Barcelona: Combel, 2014
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Aquest llibre pertany a la col•lecció de L’Agus i els Monstres, una sèrie de còmics que es preveu que tingui un llarg recorregut.

L’Agus és un nen, un xic despistat, que té l’habitació desendreçada i li costa fer els deures, i el que més, fer les redaccions que li demanen a l’escola. Un dia ajudant a la bibliotecària a endreçar llibres descobreix un ninot de peluix, un monstre que ha estat expulsat d’un llibre, i que només viu si se li llegeixen històries. D’aquesta manera l’Agus s’introduirà al món dels grans clàssics de la literatura infantil i viurà diverses aventures amb tota la colla del seu amic monstre.

Aquesta història està escrita en primera persona amb un estil molt directe, amb un toc d’humor, tendresa i complicitat cap als adults. Destaca l’enfoc original de combinar monstres i literatura, bona estratègia de foment lector. Així uneix directament un producte molt atractiu per als nens, els monstres, amb un fet que a vegades pot ser més difícil per alguns d’ells, com és llegir i escriure.

La part gràfica és molt atractiva, colors vius, dinamisme en les il•lustracions i una expressivitat molt accentuada. Personalment m’agrada la varietat de pentinats de nens i grans, la il•lustradora s’hi ha entretingut i també s’ha de destacar com crea la personalitat única de cadascun dels monstres.

Aquesta iniciativa sorgeix de l’escriptor Jaume Copons i la il•lustradora Liliana Fortuny que s’han pres aquest projecte com molt més que un llibre, ja que paral•lelament fan el Taller monstruós, per tal de fomentar la creativitat dels lectors, per diversos biblioteques, llibreries i altres centres culturals. En aquest taller inventen junt amb els nens històries amb l’objectiu que ells mateixos puguin crear el seu propi monstre i el seu propi conte il•lustrat. Després es poden llegir al web de la col·lecció L'Agus i els Monstres.

No hay comentarios: