Camino de mi casa

FITXA
=====
Títol: Camino de mi casa
Autor: Ana Tortosa
Il·lustrador: Esperanza León
Edició: Thule, 2011
Edat: a partir de 9 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Camino de mi casa narra el punyent relat de l’exili, com se sent una nena quan es veu obligada a abandonar el lloc que fou la seva llar. La destrucció s’ha emportat els bancs, les bústies, els parcs, les escoles, els arbres, les fonts, les cases... La guerra ha acabat amb tot, incomprensiblement.

Thule ens presenta un treball de gran sensibilitat carregat de metàfora. Prenc les paraules que Gonzalo Moure deia en referència a aquest títol fa pocs dies
“Para ver y disfrutar en tres minutos, pero también para digerir despacio, para volver y volver” 
i és que tant el breu text que Ana Tortosa ha escrit com les fascinants il•lustracions pictòriques d’Esperanza León et colpeixen provocant el que l’escriptor valencià afirma, aquest àlbum es devora en tres minuts, però et demana una segona, tercera i múltiples lectures més. La suma de cadascuna de les paraules utilitzades provoca un calfred que et recorre l’espinada, i al mateix temps cada pas de pàgina t’emociona en anar-se mostrant les diferents imatges que amb pinzellades expertes ha creat Esperanza León, unes il•lustracions que transmeten una força i una intensitat corprenedores que t’abracen i embriaguen els sentits, haurem de consultar amb l’editorial si s’ha plantejat exposar els originals, ja que ben segur constituiria un espectacle digne de visitar.

Un àlbum per adults, per persones sensibles que gaudeixin de la bellesa de les paraules i les imatges, tan poc pretensiós com impactant, una petita meravella que us recomano de tot cor, aquí teniu un enllaç on podreu experimentar un tast de la bellesa que us he intentat explicar amb aquestes línies.

No hay comentarios: