El vampir Ladislau

FITXA
=====
Títol: El vampir Ladislau
Autor: Enric Lluch
Il·lustrador: Fernando Falcone
Edició: Edicions Bromera, 2011
Edat: de 4 a 8 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========


L’editorial Bromera va presentar a finals de 2010 una nova col•lecció terroríficament divertida per a primers lectors: El Bagul dels Monstres. Una sèrie que compta, fina al moment, amb deu títols en els quals els protagonistes són monstres o criatures de l’imaginari infantil relacionats amb la por, presentats amb molt d’humor i fantasia. En cadascun d’aquests llibres se’ns presenten històries en les quals trobem des d’una bruixa cansada de la seva rutinària vida de conte, un vampir que necessita anar a la consulta del dentista, un zombi mandrós, un esquelet que anhela convertir-se en futbolista, un monstre de l’armari que ja és prou gran com per independitzar-se i, fins i tot, una mòmia amoïnada per el tancament del museu on viu. Un munt d’històries enginyoses tractades amb un fantàstic sentit de l’humor, amb les que l’autor desmitifica a grans ‘dolents’ de sempre, obrint així, el camí per a perdre la por amb una lectura ben entretinguda.

L’editorial va publicar aquests títols amb un format senzill, de tapa tova i mida 17 x 22,5, potser aquesta seria la única pega que podia posar-se-li, ja que aquest format no permetia apreciar el magnífic treball que s’ha fet amb les il•lustracions, ara però, ens han sorprès gratament amb una nova edició d’un dels títols d’aquesta col•lecció amb format d’àlbum il•lustrat.


Amb aquest títol, El Vampir Ladislau, coneixereu en Ladislau. Camacurt i de cap boterut, que pateix un gravíssim problema: els seus queixals no estan afilats i així, ni fa por ni pot mossegar colls suculents. Entre els que no se’l creuen i els que fugen espantats les coses se li compliquen força, i és que, la vida d’un vampir també pot ser molt dura!

Us animo a descobrir les sensacionals il•lustracions de Fernando Falcone, dotades d’un realisme i moviment espectaculars, un artista amb un estil molt personal, proper a explotar el costat fosc de les coses però alhora amb un contrapunt humorístic, que aconsegueix resultats espectaculars i que, amb la nova edició d’aquest títol, ens permet gaudir-ne extensament.

No hay comentarios: