La Berta Bonafè està trista

FITXA
=====
Títol: La Berta Bonafè està trista
Autor: Magalí Le Huche
Il·lustrador: Magalí Le Huche
Edició: Flamboyant, 2010
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: amor, sentiments, tristor


RESSENYA
=========
La Berta Bonafè viu feliç cuidant les seves plantes en un pis petit d'una gran ciutat. A ella li agrada la calma i el silenci del seu pis on no arriben ni els fums ni els sorolls del carrer. Tot va bé en la vida de la Berta. Però un bon dia tot canvia, tot és negre i la Berta s'entristeix i no hi cap manera de fer canviar el seu estat d’ànim. Ni les seves estimades mascotes, el Pelut i el Moixo, poden aconseguir-ho. No serà fins l’arribada inesperada del Sr. Edmund, un veí de la Berta, qui aconseguirà canviar els ànims de la Berta, donarà llum a la seva vida i omplirà també el seu cor.

En aquesta història els sentiments tenen un paper protagonista. El pessimisme, la tristor, la il•lusió, els nervis, l’amor, l’amistat... tenen una importància especial i conformen una història tendra i delicada que l’autora i il•lustradora, Magalí Le Huche, aconsegueix. En aquest àlbum els seus textos i il•lustracions viuen en un equilibri gairebé perfecte sense prendre’s protagonisme i generant uns personatges realment entranyables. Amb un estil fresc i divertit que combina grans il•lustracions a doble pàgina amb vinyetes més pròpies de l’estil del còmic crea un fil conductor i genera unes composicions que transmeten tots aquests sentiments.

Cal destacar d’aquest àlbum la combinació dels formats d’il•lustració i la tipografia que remarquen, intencionadament, la senzillesa de la història i li dóna un caire intimista i personal propi de les millors històries d’amor.

[Podeu conèixer més sobre la Magalí Le Huche llegint aquesta entrevista]

No hay comentarios: