Kulanjango

FITXA
=====
Títol: Kulanjango
Autor: Gill Lewis
Il·lustrador: -
Edició: Cruïlla, 2011
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Kulanjango és una novel•la que sorprèn per la seva temàtica, acostumats com estem a històries de futurs desastrosos, governs totalitaris, problemàtiques socials, etc. És una història d’aventura, d’amistat i sobretot, d’amor per la natura. En concret, es centra en la lluita d’en Callum, i la seva nova amiga Iona, per salvar una àguila pescadora. Es tracta d’un ocell en perill d’extinció i una espècie molt valorada pels caçadors.

Al voltant hi apareixen alguns temes propis de les històries de joves: com problemes familiars, problemes amb alguns companys d’escola, etc. però l’eix que estira tot el relat és el secret de l’àguila i el viatge accidentat que fa des d’Escòcia fins a Gàmbia. Tot i això, a la tercera part del llibre la història pren un gir un pèl forçat pel meu gust, i sembla que de cop ens trobem amb una mena de remake d’en zoo d’en pitus a l’africana.

Però vaja, és una història recomanable que, malgrat moments tràgics que potser són sobrers, agradarà als nois i noies que busquin aventures però sense màgia ni fantasia. I sobretot és optimista, encara no està tot perdut!!!

No hay comentarios: