Me gusta el chocolate

FITXA
=====
Títol: Me gusta el chocolate
Autor: Davide Cali
Il·lustrador: Evelyn Daviddi
Edició: Factoría K de libros, 2011
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: xocolata


RESSENYA
=========
La història que Davide Calì és un manifest d’apologia de la xocolata en tota regla. Podríem qualificar aquesta també com un manifest o un al•legat en defensa de la xocolata com a bé material de la humanitat. Un recurs vàlid en una infinitat de contextos i situacions que sempre podem utilitzar en funció dels nostres interessos: per celebrar algun èxit, per recuperar-nos d’un fracàs, per tolerar la frustració, per gaudir de moments inoblidables...

Un nen explica, fonamenta i raona amb total clarividència i honestedat quins són els motius que el fan un gran consumidor de xocolata, quines són les raons que el mouen a aquest consum quasi compulsiu i els efectes beneficiosos per al seu interior (sense tenir en compte l’opinió d’odontòlegs, estomatòlegs, pares i mares).

Una història amb la que tots (fanàtics o no d’aquest producte) ens sentim identificats i on les situacions plantejades, d’una manera o una altra, també les hem viscut i ens identifiquen.

És doncs una història alegre, divertida, que toca els sentiments i, com la xocolata, ens canvia l’ànim aconseguint treure’ns un somriure. Una vegada més Calì toca els sentiments i les emocions d’una manera diferent, divertida, engrescadora, només cal recordar el seu excel•lent L’enemic o Malena, la balena.

Un llibre deliciós!

No hay comentarios: