El monument a l'estel

FITXA
=====
Títol: El monument a l'estel
Autor: Paco Mir
Il·lustrador: Raquel Díaz Reguera
Edició: Thule ediciones, 2011
Edat: de 4 a 10 anys
Temàtica: Absurd amb sentit de l'humor


RESSENYA
=========
Amb el que a mi m’agrada l’absurd... I m’ha tocat comentar aquest llibre! Visca! Visca l’absurd! Però que visca, visca i visca! És tan gran, l’absurd, que sense parlar de res en concret et fa pensar en tot una mica.

En aquest conte expliquen com s’ho fan a un poble (anomenat Poble, per cert) per mirar de no passar tanta calor durant un estiu dels més calorosos que mai dels mais s’hagin vist. Les idees dels habitants són a quina més estrafolària per mirar d’alleujar tanta xafogor. Però, això sí, són totes elles idees molt visuals. I també lògiques (...lògiques dins del món il•lògic de l’absurd).

El text és divertit. La idea original. I les il•lustracions semblen tenir vida pròpia. De vegades sembla que alguns personatges vagin a sortir de l’àlbum... Estan tan vius! I a més les il•lustracions expliquen coses que el text sol no pot dir sense allargar-se massa.

Després de tenir un “flechazo” amb aquest conte a la primera ullada, he buscat més informació a Internet i he vist que l’autor del text és Paco Mir (un dels components del Tricicle). Ah! És clar. No podia ser d’altra manera. Ara ho entenc!

En una paraula: Excepcional. I a més, aquest és un llibre solidari, ja que amb cada exemplar venut es destina un euro a l’ONG Pallassos Sense Fronteres. El món necessita riure (per no plorar) i amb aquest àlbum s’aconsegueix riure per partida doble: quan el llegeix un mateix i quan arriba la teva aportació econòmica als nens i nenes d’altres indrets del món on costa molt trobar motius per riure. Felicitats.

2 comentarios:

Joel Artigas dijo...

Té molt bona pinta aquest llibre. Gràcies per la recomanació!

Moltes salutacions!

Unknown dijo...

És un llibre genial!!

Visca l'absurd! i visca tricicle!