Instinto

FITXA
=====
Títol: Instinto
Autor: Amanda Hocking
Il·lustrador: -
Edició: Planeta, 2011
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: vampirs, amor


RESSENYA
=========

Fa uns dies, vaig veure en un article que aquesta novel•la havia estat un gran èxit a internet. L'autora, Amanda Hocking, farta de portar-la a editorials i que li tanquessin portes, la va penjar a Amazon i ja ha venut més d'un milió de còpies -amb uns beneficis, per cert, desorbitants!!!-.

Al cas, que em va cridar l'atenció i vaig voler donar una nova oportunitat a una novel•la de vampirs, cosa que creia que no faria mai més després de l'empatx dels darrers anys. Doncs la veritat és que el llibre no està malament, però em sorprèn que hagi venut tantíssims exemplars...

Us explico, la història comença quan l'Alice, una noia de 17 anys, coneix a en Jack. Des del principi se sent atreta per ell, tot i que no sap què és el que l'atrau exactament (físicament no és el seu tipus, però com a persona hi ha moltes coses que la criden, sobretot els enigmes que l'envolten). Comencen essent molt bons amics, però tots dos saben que en el fons hi ha alguna cosa més que amistat. La cosa es complica quan coneix la família d'ell, una família molt diferent a la seva -rica, guapíssims tots, esplendorosos...- i més en concret quan coneix el seu germà petit, en Peter. Només veure'l, l'atracció física cap a ell és brutal i la fa parar boja. I ja tenim el dilema! Ja hi tornem a ser amb el triangle amorós més repetit en les novel•les juvenils d'aquesta mena: noi guapo però raret vs noi normalet però súper bona persona. I no us explico més, per a no xafar la guitarra a qui se'l vulgui llegir.

Tot i enganxar des del principi té massa reminiscències d'altres novel•les d'aquest gènere (Crepúsculo, Crónicas vampíricas...). Va molt al gra, el que la fa molt àgil, però et dóna la sensació que tot passa massa ràpid, com per exemple quan se n'adona que en Jack és un ésser diferent (home llop, vampir...) com si fos la cosa més normal de món! I encara al•lucines més quan ja sap que en Jack i en Peter són vampirs i ella no té cap mena de cavil•lació a l'hora de voler-se convertir. Pel meu gust, tot és massa precipitat.

Si ens mirem fredament la novel•la, té tots els elements garantits per a ser un best seller juvenil (agilitat de trama, triangle amorós, temàtica vampírica...), però em sorprèn que hagi tingut tant d'èxit, ja que és una còpia refregida de molts predecessors seus. Esperava, la veritat, una cosa més novedosa veient l'èxit que ha tingut dins un món plagat d'històries similars.

Aquesta és la primera entrega d'una pentalogia -Lazos de sangre-. Potser els següents llibres són millors, la criatura va creixent i madura desvinculant-se d'atres sagues.

De totes maneres, per a tots aquells a qui els agrada aquest gènere, és una novel•la ideal per a llegir una tarda aborrida de diumenge.

1 comentario:

Silvia_Bookworm dijo...

Pense que segurament ha tingut tant d'èxit precisament per allò que comentaves, es pareix a altres com Crepúscle. Els seguidors de la sèrie de vampirs, quan acabaren els llibres, buscaven altra lectura igual, com per allargar l'argument. I aquesta autora doncs va arribar en el moment just i amb una bona alternativa.