El paraguas amarillo

FITXA
=====
Títol: El paraguas amarillo
Autor: Joel Franz Rosell
Il·lustrador: Giulia Frances
Edició: Kalandraka 2011
Edat: de 7 a 10
Temàtica:


RESSENYA
=========
En una ciutat gris i amb gent gris, l’operari d’una fàbrica de paraigües comet la gosadia de saltar-se les normes establertes i fabricar un paraigües groc tot i que el que es porta són els paraigües de color negre, marró, verd i blau fosc. El relat de Joel Franz Rosell reivindica, així, la llibertat i la creativitat davant la rutina i els convencionalismes imposats, i és que, en un món en el qual ens volen fer caminar i pensar per allà on uns quants volen, és imprescindible reivindicar la llibertat de pensament, no ens limitem a fer allò que està establert allò que es considera ‘políticament correcte’, siguem prou valents per fer allò que realment desitgem, sortim del gris i omplim-ho tot de color.


Aquesta història ens parla també de la disjuntiva entre satisfer els nostres somnis personals i la possibilitat de ser útils als altres; el paraigües humanitzat que protagonitza aquest conte no aspira a un destí diferent del de qualsevol altre paraigües: mullar-se amb la pluja. Quedar exposat en un aparador, esperant a que algun client es fixi en els objectes de saldo d’un botiguer anodí, és una terrible frustració. Però quan se li ofereix la possibilitat d’omplir de color i alegria la vida de moltes persones, el paraigües groc segueix anhelant el seu simple somni de protegir caps sota els núvols.

Les il•lustracions de Giulia Frances Campolmi reflecteixen l’ànim del paraigües groc: la trista estança a la botiga, l’humor, el colorit, la diversió i la fantasia de la seva faceta d’artista. El primer llibre d’aquesta jove italiana, constitueix un bon treball que va sorgir arrel del projecte final d’un màster en il•lustració que va realitzar. Pel que fa a l’autor d’aquest poètic text, carregat de metàfora i capaç d’emocionar, Joel Franz, escriptor, il•lustrador, crític, professor i periodista que ha voltat per mig món, disposa d’una àmplia trajectòria avalada per la crítica i múltiples guardons de prestigi com The White Ravens, amb aquest darrer títol que publica em sumo al gruix d’admiradors que ja té, si voleu gaudir d’una magnífica història no ho dubteu, aquest llibre farà pensar.

No hay comentarios: