FITXA
=====
Títol: Ludwig i Frank
Autor: David Nel·lo
Il·lustrador: Gustavo Roldán
Edició: La Galera, 2011
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:
RESSENYA
=========
En un castell del cor d'Alemanya, neix en Ludwig. És un nen sa i intel•ligent. Però neix amb un defecte físic i els seus pares el volen protegir del món. Però el món de vegades s'escola sense permís i canvia el destí de les persones. I molt lluny del castell d'en Ludwig, a Londres, hi ha en Frank. El seu pare és reparador de Underwoods, les famoses (i oblidades) màquines d'escriure i, per tant, molt pobre. En Frank és molt espavilat i sap que el destí no és un camí en línia recta. Però no sospita que el seu s'amaga rere el premi d'un programa de ràdio.
David Nel.lo, un dels autors de literatura infantil més prolífic i reconegut al nostre país, ens presenta un nou títol amb una història on conflueixen dos personatges que de tan oposats com són tenen molts punts en comú. Dues vides tristes malgrat l’amor que les envolta. Ludwig i Frank presenta una imatge real del món actual que no amaga la crueltat amb la que acostumen a ser tractades aquelles persones que són diferents i que en el cas dels infants, això pot esdevenir autèntics traumes. Una història que convida a pensar a grans i petits, que per la seva fàcil lectura i comprensió recomano als joves lectors apel•lant a la seva sensibilitat. Una lectura que mestres i educadors haurien de tenir molt present a l’hora de treballar els valors, jo ja l’he afegit a la meva llista de lectures per al Club de Lectura Infantil.
La Galera ha tingut cura de tots i cadascun dels detalls amb aquesta edició amb un resultat preciós. El format, la qualitat del paper i a l’interior del llibre trobem unes magnífiques il•lustracions de Gustavo Roldán en vermell i negre, que segueixen el color de les variades tipografies del text que imiten d’una banda la tipografia alemanya i de l’altra, la de les antigues màquines d’escriure, que reforcen el contingut de la història i aporten un toc humorístic que atrau als lectors. El reconegut artista argentí que fa pocs dies recollia el premi Junceda per el seu treball a l’àlbum il•lustrat Com reconèixer un monstre (Thule, 2010), i que prepara actualment les il•lustracions per una recopilació de sis contes de Rodari, ha imprès en aquest llibre el seu estil personal i inconfusible bicromàtic que tants bons resultats li ha donat fins ara.
Per tot això, aquest llibre no pot faltar a les col•leccions particulars ni a les biblioteques públiques, jo ja el tinc a la meva llista d’imprescindibles.
No hay comentarios:
Publicar un comentario